Olen osallistunut ja jopa järjestänyt vauvakutsuja kavereille ja taas yhdet olisivat ajankohtaiset yhdelle kaverille. Kivointa mielestäni on juurikin se, että saa olla vielä hetken yhdessä kavereiden kera ILMAN sitä tulevaa vauvaa. Muutaman kaverin kanssa ollaan suunniteltu myös prevauvakutsuja joissa saisi vetää perseet ihan huvin vuoksi, niin kuin isät tekevät varpajaisissa. Olemme naureskelleet sitä että miksi äitien vauvakutsut pyörivät kakun ja teekupin ääressä istuskelun merkeissä ja miehet saavat riehua mielensä mukaan kaupungilla miesporukassa kauheassa kaasussa. Eikö naistenkin pitäisi järjestää vauvakutsut siis nimenomaan ennen raskautta jolloin juhliin saa vähän railakkaamman meiningin?

 

Vauvakutsuille löytyi oikein ohjelmaohje. http://www.vauva.fi/artikkeli/artikkelit/650/babyshower_ilahduttaa_odottajaa Siihen on oikein jopa listattu ohjelmaideoita ja julmimpana niistä: ” Seuraavan odottajan arvailua. Kaveriporukassa arvaukset voidaan sulkea kirjekuoreen ja avata vasta seuraavassa juhlassa.”. Gaah! Toivottavasti kukaan ei ota tuota ideaa itselleen käyttöön!!!! IKINÄ!!!

 

Kuulin polttareista jossa oltiin päädytty pelaamaan naisten kesken pullonpyöritystä ja joku oli meinannut kysyä toiselta lapsenhankkimisesta, mutta älynnyt kysymyksen epäsopivuuden onneksi itse kesken lauseen ja vaihtanut aihetta. Ystäväni joka on koko lapsettomuusajan toiminut omana tukenani ja turvanani oli noissa polttareissa ja hän kertoi kokeneensa ahdistusta ja sympatiaa kun oli kuullut heti ensimmäisestä sanasta asti tuon ajatuksen sanojen takana. Onneksi kysymys päätyi loppujen lopuksi ihan muualle. Itse totesin ystävälleni, että  jos minä olisin ollut huoneessa olisi kyseinen peli päättynyt ikävästi tunnelman latistumiseen jos olisin rynnännyt huoneesta kyyneleitä pidätellen. Edelleenkin on täysin ok kysyä asiasta asiallisesti mahdollisimman pienellä porukalla, mieluiten kahden kesken, ei tosiaankaan minkään pelin tiimellyksessä isossa porukassa kiusoitellen. Mitä vastaaja oikein odottaa? Nasevaa ja kivaa vastausta jossa todetaan ettei omaan kiireiseen elämään mahdu juuri nyt kuolaavia mini-ihmisiä? Siis suoraan sanoen puhdasta valhetta päin naamaa?