Soitin neuvolaan ja mikä siinä on että kun saan jonkun ammatikseen työtä tekevän langan toiseen päähän puhekykyni katoaa sillä samalla sekunnilla kyyneleiden sekaan. Huoli ja murhe jotenkin tunkevat päällimmäisiksi juuri sillä sekunnilla kun saan keskustella jonkun ammatti-ihmisen kanssa. Soitin ja kysyin varhaisultrasta. Vaikka tällä kertaa raskaus näyttääkin aitoa kunnon plussaa on huoli sen jatkumisesta silti läsnä joka hetkenä. Samoin tunnollinen tyttö minussa on huolissaan lapsettomuushoitoajasta joka on juuri varattu. Eikö kyseinen aika pitäisi peruuttaa jotta joku toinen saman asian kanssa paininut saisi kyseisen ajan? Mutta jotta voisin peruuttaa ajan haluaisin tietää että sisälläni oikeasti elää jotain.

 

Ihanaa ja toiveita herättävää oli se, että mukava terveyhdenhoitaja sanoi että en ole ensimmäinen ihminen joka tulisi raskaaksi lapsettomuushoitojen kynnyksellä ja totesi että kannattaa pitää ensimmäinen klinikan tapaaminen voimassa. Totesi kyllä että voin TYKSiinkin soittaa halutessani, mutta että todennäköisesti sieltä pyydetään ensimmäisellä kerralla käymään ja katsotaan jopa tarkalla ultralaitteella joka siellä on. Tämä vähän helpottaa sitä tunnetta että en koe niin huonoa omaatuntoa siitä että en ole vielä soittanut ja kysynyt ajasta. Haluan kuitenkin odottaa taas tämän alkavan viikonlopun yli jos vauva olisikin supervauva ja kestäisi pidempään kuin sisaruksensa.

 

Viikonloppuna on sukujuhlat johon saapuu kohtalainen määrä lähisukulaisia. Paikalle on siis odotettavissa myös suuri määrä raskaana olevia naisia. Kolme tiedettyä, yksi potentiaalinen ja ties vaikka vielä jokunen yllätysraskaus. Vaikka onneksi ympärillä raskaana olevat eivät tunnu taas raskaana ollessa ihan niin ahdistavilta. Mutta tuolla juhlissa käytännössä varmaan joka toinen oman ikäinen nainen on raskaana joten pelkään että aiheesta keskustellaan ja laajasti. Eniten ehkä pelkään että joku keksii pitää jonkun suureellisen puheen missä kerrotaan laajasti tulevista perheenlisäyksistä. Kun itse en halua asiasta kertoa kyllä kenellekään vielä pitkään aikaan ja jotenkin haluaisin että raskaus ei olisi ihan näin iso juttu joka puolella.