Edelliseen postaukseen viitaten:

Ystäväni asuu ulkomailla ja tarkoitus olisi mennä mieheni kanssa käymään heidän luonaan. Olemme viestineet nyt ajankohdasta ja kun sovimme viikonlopusta jolloin tulisimme käymään hän ystävällisesti, tietäen suhtautumiseni lapsiin, kertoi minä viikonloppuna heille on tulossa oman lapsen syntymäpäiväjuhliin suuri liuta muitakin lapsia. Ystäväni itse totesi että ehkä itse haluan saapua paikalle jokin toinen viikonloppu. Kyllä kiitos. Ystävällisesti tehty. Taustana se että ystäväni on kylläkin ihan samaa maata kanssani suhtautumisessa lapsiin.

Kivampi näin päin. Tai nyt kun ajattelen niin toki hänelläkin varmasti oli taustana sekin ajatus että kun saavumme paikalle niin kivampi ettei hänen tarvitse järjestää ja isännöidä lastenkutsuja juuri kun olemme paikalla. Mutta toisaalta keskustelusta jäi itselleni ainakin juuri sellainen olo että hän päästi minut tuskasta että osuisin juuri lastenkutsujen aikaan samaan kyläpaikkaan.

Mutta miten sitten pitäisi kutsua kavereita? Minkä sille voi että kaveripiirissä alkaa olla jokapuolella lapsia. Ja toki ymmärrän myös sen että jos itselläkin on jo lapsia niin miksi sitä sitten pitäisi edes pitää "vain aikuisten" juhlia.

Vaikka tietysti se on vaikea kutsua päivällä vietettäviin kutsuihin ihmisiä niin että alaviitteessä lukee ”ilmoitan sinulle jos juhlissa alkaa olla yhtä monta alle 5 vuotiasta kuin aikuista jolloin voit vielä pyörtää ilmoittautumisesi”. Tai tätä tämä ilmeisesti on seuraavat 15 vuotta. (vai minkäikäisenä ne lapset alkavat mieluummin viettää aikaa yksin kotona kuin vanhempiensa juhlissa). Tai onneksi pikkulapsivaihe sentään menee kohtalaisen nopeasti ohi jolloin kutsuista toivottavasti tulee jälleen aikuismaisempia kun jonkun ei tarvitse koko ajan vahtia tenaviaan.