Ei kukaan lähipiiristä (tai edes kauempaa) ole sanonut puolella sanallakaan että lapsen kanssa olisi vaikeaa/rasittavaa/erilaista. Ulkopuolisena olen kylläkin huomannut useita ongelmia. Kun kylään on kutsuttu kaksilapsinen perhe ja yksi lapsista on sairaana jättää koko muu porukka tulematta. Ja jotenkin tuntuu ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä pohtien että lapsiperheet tekevät todella paljon ohareita tapaamisista. Olen yhden jos toisenkin kerran nyt huomannut istuvani iltaa kaksin mieheni kanssa syöden jälkiruokakakkua joka oli varattu isommalle porukalle. Vaikea sitä on huudella perjantai-illalla viiden aikaan että tulisko joku syömään - meiltä löytyisi pihvit isommallekin porukalle. Kun toisaalta sitten ei halua hirveän töykeä olla niillekään jotka oharin tekivät - eihän sitä toisaalta sillekään mitään mahda että Jarmo-Vilhelmiina oksensi kerhossa välipalapöytään...
 
Ja niistä päiväunista...
Ilman lapsia en tietystikään tiedä yhtään mitään aiheesta, mutta onko niin vaarallista herättää nukkuva lapsi? Miksi päiväunet pitä aina ajoittaa jollain tavalla jos jotain tapahtuu? Tuleeko kesken päiväunien herätetystä lapsesta hirveäkäytöksinen murrosikäinen? Kun jos kutsuu ihmisiä kylään ja sanoo että tulisitteko kolmelta  niin vastaus on helposti että "se menee kyllä pahasti päiväunien päälle". Ja kysytään että sopisiko viideltä. Sitten sanoo että no sovitaan viideltä ja sanoo toiselle kaverille että tulkaa viideltä niin sitten seuraava kyläilijä sanoo että "no se on kyllä vähän huono aika päiväunien kannalta, mutta jos me tullaan jo vähän vaille ja lähdetään sitten ennen kuutta". Tms. hirveää säätöä. Yhtä kaveria odotin kotona kahvipannu kuumana siihen aikaan kun oli sovittu että hän tulee kylään. Kun sitten tuntiin ei ketään kuulunut uskaltauduin jo soittamaan että mitä on tapahtunut ja vastaukseksi sain että "Meri-Joonatan ei ole vieläkäään herännyt vaikka se aina herää puolitoista tuntia sitten (minkä mukaan treffit oli siis sovittu). Tullaan kyllä heti kun se herää". Ja tästähän ei tietystikään voinut edes ilmoittaa. AAARGGGH!

Tuntuu että kaikki kaverini joilla on lapsia voivat sanoa, kun sovitaan tapaamista, että ” tavataan, jos ei tule jotain”. Ja tuo jotain voi sitten olla mitä tahansa jostain todella tarttuvasta taudista siihen että lapsi nukkuukin normaalia pidemmät päiväunet.